Undervisningsminister vil have færre unge i gymnasiet

2017-05-02 09:55
Undervisningsminister Merete Riisager fik mestrenes synspunkter råt for usødet, da hun besøgte Håndværksrådets uddannelsesudvalg. Ministeren gav igen af samme skuffe i den åbenhjertige diskussion.
 
Før påske mødtes undervisningsminister Merete Riisager med Håndværksrådets Uddannelsesudvalg. Der blev uddelt båd ris og ros til ministeren.
 
Af Frederik Faurby, Håndværksrådet
 
”Det er godt, hvis der kommer færre unge på gymnasierne. Det er godt både for erhvervsuddannelserne og gymnasierne”. Det sagde undervisningsminister Merete Riisager (LA), da hun før påske mødte Håndværksrådets uddannelsesudvalg. Hendes synspunkt vandt stor genklang blandt de deltagende repræsentanter for Håndværksrådets medlemsorganisationer.

Vejledning til gymnasiet blev hurtigt en del af diskussionen, da ministeren besøgte Håndværkets Hus. Håndværksrådet har gennem en årrække klaget over vejledningen af unge i grundskolen. Problemet er nemlig, at fagligt dygtige unge nærmest pr. automatik vejledes i retning af de gymnasiale uddannelser i stedet for at blive gjort bekendte med mulighederne som faglærte. ”Vi skal pleje erhvervsuddannelserne og være mere ærlige om de krav, der stilles i gymnasiet”, fortsatte ministeren.

Bedre vejledning til faglige uddannelser
Ministeren var meget indstillet på, at vejledning af skolebørn skal fokusere mere på praktiske færdigheder. Målet er blandt andet at give børnene selvtillid omkring deres praktiske færdigheder.

”Børn og unge i ottendeklassealderen skal have feedback på, hvilke praktiske færdigheder de har, og de muligheder det åbner op for. I udskolingen kommer vi til at arbejde mere med at integrere det praktisk faglige ind i skolen”, sagde Merete Riisager blandt andet.
  Aarhus Haandværkerforening
Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C 

Tlf. +45 86 12 23 65
Fax. +45 86 12 23 65
post@aarhushf.dk