Håndværkere hjælper Ungdommens Røde Kors

2017-09-15 11:21
Ungdommens Røde Kors samarbejder med små og mellemstore håndværksvirksomheder om at hjælpe udsatte børn. Foto: Ungdommens Røde Kors.
 
Små og mellemstore virksomheder går igen i år sammen med Ungdommens Røde Kors i kampagnen "En Hjælpende Hånd". Du og din virksomhed kan også være med.
 
Af Tore Plougheld
 
For tredje år i træk arrangerer Ungdommens Røde Kors kampagnen En Hjælpende Hånd, som sætter fokus på udsatte børn og unge i Danmark.
 
Kampagnen, der finder sted i uge 46, opfordrer håndværkere til at støtte Ungdommens Røde Kors lokale aktiviteter og således hjælpe udsatte børn og unge i deres nærområde. Dermed videreføres håndværkertraditionen om, at hjælpe til lokalt.
 
I 2016 deltog 115 virksomheder fra 80 byer i Danmark. Bagsværd stod for flest donationer mens tømrerne var den branche der var stærkest repræsenteret. 

Håndværkerne i fokus
"En Hjælpende Hånd" er et særligt projekt, som skal binde netop små og mellemstore håndværksvirksomheder og udsatte børn sammen. Og at det netop er tømrene, murerne, blikkenslagere, mekanikere, glarmestre og alle de andre håndværk der er målgruppen er der en god forklaring på ifølge Ungdommens Røde Kors:

"Vi ved, at håndværkere er en gruppe, der ofte gør rigtig meget for deres lokalområde. Det kan være som træner i fodboldklubben, som mentor, som mester for en lærling eller ved at tilbyde arbejdskraft til skoler, klubber og børnehaver.

Derfor har vi valgt, at En Hjælpende Hånd skal være håndværkernes kampagne og give håndværkere mulighed for i samlet flok at gøre det, de i forvejen er rigtig gode til: at give en hjælpende hånd til folk, der har brug for det.
 
Håndværkere er mange steder en stor ressource i lokalsamfundet; de brænder for deres lokalområde, og de gør rigtig meget for de nære samfund.

Vi vil give håndværkere opmærksomheden i deres lokalområde – der hvor de bor, der hvor deres børn går i skole, der hvor de har deres kunder. Det er en god forretning for både os og dem, og vi er sikre på, at der er mange, der har lyst til at hjælpe.

Når man bidrager til En Hjælpende Hånd, så gør man en forskel ikke bare for det enkelte barn, men for hele lokalområdet. Vi opfordrer derfor også kunder til at bruge en lokal håndværker, der gør noget for området", lyder det således fra URK.
 
  Aarhus Haandværkerforening
Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C 

Tlf. +45 86 12 23 65
Fax. +45 86 12 23 65
post@aarhushf.dk