DF og S går sammen mod nedskæringer af erhvervsskolerne

2017-09-20 09:28
"Vi kommer til at mangle op mod 85.000 faglærte allerede i 2025, så der er ingen tid til fejltagelser”, siger chefkonsulent i Håndværksrådet Dorte Kulle. Foto: Håndværksrådet.
 
Folketingets to største partier kan godt se fornuften i at holde hånden under erhvervsskolerne og taler direkte imod regeringens planer om at skære 400 mio.

Fra Håndværksrådet

Regeringen står for at skulle skære budgettet til erhvervsskolernes med op mod 400 mio. kr. Det vil være ødelæggende for skolerne og gøre det svært at tiltrække flere unge til erhvervsuddannelserne.
 

Dem, der kommer til at lide under det, er de arbejdsgivere, der mangler faglært arbejdskraft. Nu er DF og S gået til kamp mod nedskæringerne og kalder på ekstra bevillinger.

”Vi vil gerne rose DF og S for at støtte op om erhvervsuddannelserne. Det er beroligende at vide, at to af de største partier kan se fornuften i, at der skal være gode forhold på erhvervsskolerne, hvis vi skal tiltrække flere unge. Vi kommer til at mangle op mod 85.000 faglærte allerede i 2025, så der er ingen tid til fejltagelser”, lyder det fra chefkonsulent i Håndværksrådet Dorte Kulle.
 
Læs: Regering splittet om erhvervsskolerne

Regeringen har endnu ikke meldt ud, om de er villige til at afsætte ekstra midler til erhvervsskolerne. Men Håndværksrådet anbefaler på det kraftigste, at man sætter handling bag intentionerne om at tiltrække flere unge.

”Arbejdsgiverne skriger på flere faglærte, og derfor er det uforståeligt, at man vælger at spare her. Der skal flere penge til at uddanne dygtige faglærte nu”, siger Dorte Kulle.
 
Også Odenses borgmester og fagforbundet 3F har været ude med en skarp kritik af regeringens spareforslag:

Læs: Borgmester: "Alle taber hvis erhvervsskolerne skal spare".
  Aarhus Haandværkerforening
Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C 

Tlf. +45 86 12 23 65
Fax. +45 86 12 23 65
post@aarhushf.dk