Finanslovsforslag 2017: Løft til eksporten

2017-09-25 10:51

Foto: Pixabay.com
 
I finanslovsforslaget for 2018 afsættes op til 40 mio. kr. til eksport og investeringsfremme. Det er yderst kærkomment, da der er brug for at bryde dansk eksportfremmes nedadgående spiral.

Fra Håndværksrådet

Regeringens finanslovsforslag indeholder et vigtigt lyspunkt i mørket for små og mellemstore virksomheder, SMV’er, der ønsker at komme i gang med eksport, eller som ønsker at eksportere mere til flere markeder. Håndværksrådet, som repræsenterer mere end 18.000 SMV’er, er glad for de lovende toner.

Kompensation for fald i bevillinger
Efter næsten uafbrudte nedskæringer i de danske eksportfremmebevillinger siden 2001, lægges der op til at kompensere for det planlagte fald i bevillingerne for 2018 frem til 2020-21. Dermed lander vi på omkring 34 mio. kr. til kollektive eksportfremstød, hvilket er samme niveau som i 2017.

”Man vil forhåbentlig få afværget den katastrofe, det vil være for små og mellemstore virksomheder, hvis faldet fortsætter. Pengene gør en kæmpe forskel for SMV’erne, når de skal beslutte at tage det store og dyre skridt ud på nye markeder,” udtaler Jens Kvorning, som er international chef i Håndværksrådet.

Investeringen kommer tilbage til statskassen
Håndværksrådet har længe arbejdet for at vende den negative tendens, som har betydet, at Eksportrådet må give afslag til næsten halvdelen af de kvalificerede ansøgninger.

”Investering i eksport er en investering i fremtiden, så det er sund fornuft at satse mere her, hvor pengene lynhurtigt kommer tilbage i statskassen i form af øgede skatter fra virksomhederne og deres ansatte. Virksomhederne vokser hurtigere, hvis de eksporterer frem for kun at være på hjemmemarkedet og deres ansatte,” siger Jens Kvorning.

Håndværksrådet håber at vinde gehør for dette synspunkt blandt politikerne, så mange flere SMV’er får udnyttet deres eksportpotentiale.

Kontakt
International chef Jens Kvorning på telefon 30 59 06 86 eller på kvorning@hvr.dk
  Aarhus Haandværkerforening
Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C 

Tlf. +45 86 12 23 65
Fax. +45 86 12 23 65
post@aarhushf.dk