Malerfaget udsteder uddannelsesgaranti

2017-10-10 11:54
Der udstedes nu garanti til alle, der gerne vil i lære som bygningsmaler. Hvis du kan komme ind på uddannelsen vil du også være sikret en praktikplads. Her er det en bygningsmalerlærling der er koncentreret om sin opgave ved DM i SKILLS 2017. Foto: Tore Plougheld
 
 
Unge mennesker, der går med lysten til at blive maler, men som måske alligevel vælger en anden uddannelse, fordi de er bange for, at de ikke finder en praktikplads, kan nu trygt søge uddannelsen.
 
Fra Danske Malermestre
 
Medlemmerne af Danske Malermestre har nemlig netop udstedt en uddannelsesgaranti til alle unge, der søger ind på uddannelsen som bygningsmaler på en af landets erhvervsskoler.
 
Garantien blev udstedt på Danske Malermestres Oldermand- og Formandsmøde, der fandt sted i Aarhus fredag d. 6. oktober, med deltagelse af omkring 80 tillidsfolk fra hele landet.
 
”Vi kan desværre se, at antallet af unge, der går ind i malerfaget, er katastrofalt lavt. I runde tal skal vi have omkring 800 lærlinge ind om året, hvis vi skal bevare status quo, hvad antallet af uddannet malere angår. Sidste år var tallet 426. Det er alt for lidt”, konstaterer Danske Malermestres formand, Per Vangekjær og fortsætter:
 
”Derfor har vi i dag besluttet at sige til de unge, at hvis de gerne vil være malere, ja, så stiller vi os som arbejdsgivere klar med en læreplads. Med en garanti for en læreplads bliver vi forhåbentligt igen et attraktivt valg for de unge, der måske er usikre på, hvilken vej de vil gå, og som måske derfor vælger gymnasiet bare for at vide, hvad de skal lave de næste tre år.
 
På den måde håber vi, at vi kan få flere af de bedst egnede unge til at søge ind i vores spændende fag”, siger Per Vangekjær.
 
Det tager omkring fire år at blive uddannet til bygningsmaler. Uddannelsen foregår på en erhvervsskole og i praktik i en malervirksomhed, hvor der udbetales lærlingeløn.
 
Den nye uddannelsesgaranti fra Danske Malermestre ændrer ikke ved de krav, der bliver stillet fra erhvervsskolerne for at blive optaget på uddannelsen.
 
Kontakt
For yderligere kommentarer kontakt formand for Danske Malermestre, Per Vangekjær, tlf. 20 94 07 90.
  Aarhus Haandværkerforening
Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C 

Tlf. +45 86 12 23 65
Fax. +45 86 12 23 65
post@aarhushf.dk