Nyt økonomisk opsving presser SMV'erne på arbejdskraft

2017-10-11 11:09
Den økonomiske krise ser ud til at være ovre og forbrugertilliden er ligeledes på vej op. Det betyder til gengæld et øget pres på små og mellemstore virksomheder, som får flere ordrer end deres arbejdskraft kan dække.
 

Opsvinget rammer bl.a. SMV’ernes mulighed for at rekruttere faglært arbejdskraft. Det sagde Håndværksrådets formand på gårsdagens møde i Det Økonomiske Råd.


Fra Håndværksrådet

Opsvinget vil teste de økonomiske kapacitetsgrænser i Danmark. Det er vurderingen fra Håndværksrådets formand, Niels Techen, der repræsenterer de små og mellemstore virksomheder i Det Økonomiske Råd. Han peger på, at opsvinget rammer SMV’ernes mulighed for at rekruttere faglært arbejdskraft.

”I Håndværksrådets konjunkturanalyse ser man en stigende begrænsning af mangel på kvalificeret arbejdskraft. Håndværksrådet mener derfor, at der er behov for fortsat at tilskynde flere unge til at tage en erhvervsuddannelse”, siger Niels Techen.

BoligJob styrker uddannelse og bremser sort arbejde
Det er samtidig uheldigt, at formandskabet ikke kan anbefale en fortsættelse af BoligJobordningen, understreger Håndværksrådets formand.

”Først og fremmest er BoligJobordningen det eneste politiske initiativ mod sort arbejde indenfor håndværksydelser med en dokumenteret effekt. Sammenligninger af den svenske og danske BoligJobordning tyder også på, at et større fradrag giver større effekt på sort arbejde”.

”Dernæst er BoligJobordningen særlig vigtig for de mindre håndværksvirksomheder, der løfter en stor byrde, når det gælder de lærlinge, som skal afhjælpe den store mangel på faglært arbejdskraft, vi går i møde i fremtiden”, siger Niels Techen.

Han peger på, at 34 procent af de håndværksvirksomheder i Håndværksrådets konjunkturundersøgelse, der hidtil har taget lærlinge, vil tage færre eller helt stoppe med at tage lærlinge, hvis håndværksydelser tages ud af BoligJobordningen.

Kontakt
Håndværksrådets formand Niels Techen kan kontaktes gennem kommunikationschef Frederik Faurby på telefon 51 34 43 77.
  Aarhus Haandværkerforening
Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C 

Tlf. +45 86 12 23 65
Fax. +45 86 12 23 65
post@aarhushf.dk