Østjyllands 25 bedste lærlinge er udvalgt

2018-05-23 10:17
Østjyllands 25 bedste lærlinge er udvalgt
- tekst af Lars Bøgeskov, Dansk Industri


Medaljeprisen, 25 medaljer til de bedste lærlinge i Østjylland, blev den 17. maj uddelt af HKH Prins Joachim på Aarhus Rådhus. Det er Aarhus Haandværkerforening og Dansk Industri, der hylder regionens bedste unge håndværkere og uddelte en særlig pris til Årets Lærling, for 29. gang.

- Det er altid en stor fornøjelse at uddele priser til regionens bedste lærlinge. Bag hver eneste prismodtager gemmer sig et ungt menneske med store evner og en interessant historie. Et menneske, som kommer til at spille en stor rolle for danske virksomheder, siger formand i Haandværkerforeningen, malermester Søren Dyhr fra Malerfirmaet Ernst Hansen, der håber, at medaljeprisen kan være med til at trække flere unge ind i håndværksfagene.

- Danmark kommer til at mangle håndværkere i fremtiden, og de faglærtes status har ikke været højere i mange år. Så jeg håber, at de 25 unge, der modtager en medaljepris af HKH Prins Joachim, kan være til inspiration for tusinder af andre unge i det østjyske, siger Søren Dyhr.
Medaljerne gik til de 25 bedste lærlinge, som har afsluttet en erhvervsfaglig uddannelse inden for industri eller håndværk på en virksomhed i en af følgende kommuner: Århus, Skanderborg, Silkeborg, Favrskov, Randers, Syddjurs og Norddjurs. Ved den afsluttende tekniske skoleuddannelse skal medaljemodtageren desuden have opnået en karakter på mindst 10 i gennemsnit.

Prisen som Årets Æreshåndværker går traditionelt til en østjyde, der har gjort sig særligt bemærket. En person, med rødder i Østjylland, der mestrer sit felt med en sådan dygtighed og i en sådan grad, at det er blevet kendt langt ud over Østjyllands grænser.

Mr. Systematic som Årets Æreshåndværker
Hårdt arbejde, faglig dygtighed, kreativitet og et ukueligt gå-på-mod. Det er gode egenskaber at have som håndværker. Her er der tale om en sand it-systematiker, nemlig Michael Holm. Tilbage i 1985 byggede han en it-virksomhed op fra bunden. I dag er det Danmarks største privatejede softwarevirksomhed. Han bliver torsdag belønnet med titlen: ”Årets Æreshåndværker”.
Det startede med en Cecil og en guldøl i receptionen på SAS Royal-hotel i København, hvor Michael Holm mødtes med sin kommende kompagnon for sammen at starte en helt ny it-virksomhed i Aarhus. Det blev startskuddet til eventyret om softwarevirksomheden Systematic med hovedsæde på Søren Frichs Vej, der voksede sig til en stor virksomhed - i dag med eksport til 47 forskellige lande. Kompagnonen faldt fra undervejs. Men til gengæld fuldførte Michael Holm it-eventyret, der indtil videre er nået til et kapitel, der rummer over 550 medarbejdere.
- Det kræver ikke så lidt af et gå-på-mod og ikke så lidt forståelse for bits and bytes for at nå så langt, som det er lykkes for Michael Holm. Og han har også i den grad forstået håndværket med at skabe en virksomhed, der ikke kun har succes med produktion og salg men også kærer sig om et godt arbejdsmiljø, siger medlem af Medaljefondens bestyrelse, smedemester Niels Chr. Christensen.
For undervejs er det strømmet til med hædersbevisninger til Systematic.
For to år siden blev virksomheden kåret som Danmarks mest attraktive it-virksomhed. Kåringen stod Fagbladet Ingeniøren for blandt de mest populære arbejdspladser i it-branchen. I Ingeniørens imageanalyse tog Systematic hele to priser: Både som Årets højdespringer og som den mest attraktive it-virksomhed blandt erfarne ingeniører.
I alt fem gange har Systematic også fået bekræftet, at firmaet hører til blandt eliten af internationale IT-virksomheder. I en netop offentliggjort evaluering af, hvor god virksomheden er til at optimere og forbedre arbejdsmetoder og levere kvalitetssoftware til tiden, scorer Systematic atter topkarakter.


  Aarhus Haandværkerforening
Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C 

Tlf. +45 86 12 23 65
Fax. +45 86 12 23 65
post@aarhushf.dk