Aktuel kommentar

Søren Dyhr, formand for Aarhus Haandværkerforening, fortæller om foreningens indsatser for at gøre det attraktivt for unge mennesker at vælge en erhvervsuddannelse. Læs mere her

BrancheNyt

Som arbejdsgiver kan du få refunderet en del af dine udgifter, når dine medarbejdere er syge. Aarhus Kommune har forbedret sin vejledning, så det forhåbentlig bliver nemmere at klare indbe-retningen. Læs mere her

Branchenyt

Info fra Pension for Selvstændige

Ansatte der bliver selvstændige må jo ikke blive i Pension Danmark (PD). Det er et vilkår, som Pension Danmark også selv er gode til at fastholde.

Der opstår bare en gang imellem det problem, at PD ikke bliver klar over, at en ansat nu har startet egen virksomhed – i selskabsform - og er selvstændig. Den – nu – selvstændige fortsætter sine indbetalinger som sædvanligt og PD tror jo – med rette – at vedkommende blot har skiftet job. PD kan jo ikke se, hvem ejeren af firmaet er og den selvstændige står fortsat med dækninger på Pensionsinfo.

Et trist eksempel fra det virkelige liv til belysning af ovenstående : En ny selvstændig får konstateret kræft ca. seks måneder efter at være begyndt som selvstændig og henvender sig til PD for at få udbetalt Kritisk Sygdom. PD afviser udbetaling og tilbagebetaler de seks måneders pensionsbidrag. Begrundelse i følge kunden : Som selvstændig må du slet ikke være i ordningen.

Der er nok mange selvstændige , som forsat indbetaler små eller store beløb til Pension Danmark og slet ikke er dækket - på trods af Pensionsinfo-oplysninger mm. Ingen opdager det, før det er for sent og de selvstændige ved ikke noget om det.

 

Få hjælp til sygedagpengerefusion

Aarhus, 28. august 2013:
Som arbejdsgiver kan du få refunderet en del af dine udgifter, når dine medarbejdere er syge. For at hjælpe især mindre og mellemstore virksomheder har Aarhus Kommune forbedret sin vejledning, så det forhåbentlig bliver nemmere at klare indberetningen.

Arbejdsgivere kan få udbetalt refusion fra kommunen for en del af lønnen til medarbejdere, der er fraværende på grund af sygdom.

Flere små og mellemstore virksomheder har svært ved at finde den nødvendige information og hjælp til at bruge de elektroniske selvbetjeningsløsninger.

Aarhus Kommune har derfor forbedret informationen om sygedagpengerefusion på kommunens hjemmeside, så det forhåbentlig bliver nemmere at få overblik i fremtiden.

>> Læs mere om sygedagpengerefusion på kommunens hjemmeside her.

 

 

Gratis brancheregister

Som medlem af Aarhus Haandværkerforening kan du få din virksomhed optaget i vores brancheregister, der oprettes her på siden i den kommende tid. Brug formularen her
  Aarhus Haandværkerforening
Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C 

Tlf. +45 86 12 23 65
Fax. +45 86 12 23 65
post@aarhushf.dk