Ny portrætserie

I januar 2020 udkommer 5 nye videoportrætter af unge østjyske kvinder, der alle har afsluttet deres uddannelse. Se filmene her
 

Videoportrætter

I portrætserien 10 VI KA LI kan du møde ti østjyske håndværkere, som er så dygtige til deres fag, at de har modtaget en medalje for det. 10 VI KA LI er skabt i et unikt samarbejde mellem kulturinstitutionen Opgang 2, Aarhus Kommune, Aarhus Haandværkerforening og LO Aarhus, og er støttet af Varelotteriet. Se dem her
 

Det gode håndværk

Varelotteriet har i samarbejde med dk4 udarbejdet en tv-programserie om det gode håndværk. Du kan se de enkelte afsnit her.

DM i Skills 2016

4. - 6. februar dannede Messe C i Fredericia ramme om DM i Skills 2016. Og trods kaos på motorvejene to dage i træk var arrangementet en succes – endda med 3 vindere fra vores østjyske område.
 
DM i Skills 2016 kom tæt på sidste års tilskuerrekord. Det samlede besøgstal nåede lørdag eftermiddag 60.268 – og det til trods for kaos på motorvejene, en brand på havnen i Fredericia torsdag, som forsinkede starten og fik en del til at opgive et besøg i Messe C og en lukning af den fynske motorvej fredag.
 
En af de besøgende, der nåede frem til DM i Skills, var statsminister Lars Løkke Rasmussen, der også var på scenen for at lykønske vinderne i de 36 konkurrencefag. For ham var besøget en positiv oplevelse.
 
– Man bliver glad på vores lille lands vegne, når man ser jeres engagement. For vi skal jo leve af jer, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen.
 
Østjyske vindere
Østjylland var også repræsenteret på scenen – nemlig blandt de 36 Danmarksmestre, hvor 3 af vindere kommer fra vores område.
 
Tillykke til de østjyske vindere! (arbejdsgiver i parentes, erhvervsskole til sidst)
 
Blomsterdekoratør Christina Pedersen (Blomsterværket Pindstrup) Handelsfagskolen.
 
Ernæringsassistent Camilla Lillienskov Pedersen (Centralkøkkenet Risskov) Sansestormerne.
 
Personvognsmekaniker Sander Stensgaard Kristensen (Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S) Tradium.
 
Fakta om DM i Skills:
Det hedder Skills, for det begyndte internationalt. Ideen til konkurrencer opstod i Spanien i 1950, fordi for få unge ville være håndværkere, og det udviklede sig til WorldSkills International, som Danmark meldte sig ind i i 1998.
 
Bag DM står SkillsDenmark, en non-profit organisation, der støttes af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter og forskellige virksomheder og fonde.
 
DM i Skills er altid et flot show med masser af glade og ihærdige unge, men der er en alvorlig dagsorden under løjerne: Hvis ikke man får øget søgningen til erhvervsuddannelserne, står Danmark om få år med en stor mangel på faglærte og et overskud af studenterhuer. Så formålet med Skills er at få øget fokus på erhvervsuddannelserne. Under DM kan man komme helt tæt på og se, hvordan en murer, en industritekniker, en sosu-assistent eller en kok arbejder, og det giver de mange unge tilskuere en bedre viden om de mange fag, inden de selv skal beslutte sig for en uddannelse.
 
Skills-aktiviteterne skal hjælpe til at få skabt en stor, veluddannet, kreativ og innovativ gruppe af faglærte håndværkere inden for alle områder – fra håndværk over pleje og omsorg til servicefag og hele det merkantile område. Hvis ikke vi har en produktion i Danmark, går udviklingen og innovationen i stå. Erhvervslivet skal have mulighed for at kunne rekruttere dygtige og ambitiøse unge med en stærk faglig ballast.
 
Gennem konkurrencerne udvikles og plejes samtidig rollemodeller og talenter, der får adgang til enten EuroSkills eller WorldSkills, der holdes henholdsvis i lige og ulige år. Deltagerne må ikke være fyldt 23 år. Mange af de unge danskere, der har været med her, har senere videreuddannet sig eller haft stor succes som iværksættere.
 
Følg SkillsDenmark på www.skillsdenmark.dk og på Facebook.

Gratis brancheregister

Som medlem af Aarhus Haandværkerforening kan du få din virksomhed optaget i vores brancheregister, der oprettes her på siden i den kommende tid. Brug formularen her
  Aarhus Haandværkerforening
Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C 

Tlf. +45 86 12 23 65
Fax. +45 86 12 23 65
post@aarhushf.dk