Videoportrætter

I januar 2020 udkom 5 videoportrætter af unge østjyske kvinder, der alle har afsluttet deres uddannelse. Se filmene her
 
Tidligere har vi i portrætserien 10 VI KA LI mødt ti østjyske håndværkere, som er så dygtige til deres fag, at de har modtaget en medalje for det. 10 VI KA LI er skabt i et unikt samarbejde mellem kulturinstitutionen Opgang 2, Aarhus Kommune, Aarhus Haandværkerforening og LO Aarhus, og er støttet af Varelotteriet. Se dem her
 

Det gode håndværk

Varelotteriet har i samarbejde med dk4 udarbejdet en tv-programserie om det gode håndværk. Du kan se de enkelte afsnit her.

Godt gået Aarhus

Man skal turde satse for at vinde. Derfor skal der også lyde en stor ros til Aarhus Kommune for investeringen i det store arrangement, DM i Skills, i januar.

Ikke mindre end 268 af landets absolut bedste lærlinge dystede inden for 31 forskellige håndværksfag. Herudover deltog otte udstillingsfag. 30.000 besøgende fulgte begejstret konkurrencerne, fagene og de dygtige unge.

Et arrangement, som har været med til at sætte Aarhus by på landkortet, som en by der går nye veje i indsatsen for at få flere unge i uddannelse.

De seneste år har erhvervsuddannelserne landet over kæmpet med dalende interesse og frafald blandt de unge. Hvis denne tendens fortsætter, vil vi, ifølge en fremskrivning af AE-rådet, i 2019 mangle godt 45.000 personer med en faglært uddannelse. Formålet med DM i Skills er netop at få de unge til at få øjnene op for de erhvervsrettede uddannelser og i højere grad gennemføre disse uddannelser.

DM i Skills er et kreativt og konkret bud på, hvordan studievejledning kan forvandles fra passiv information til en aktiv oplevelse. For rigtig mange unge (og voksne) er det langt mere motiverende end pjecer og informationsmøder. En bedre reklame for erhvervsuddannelserne skal man lede længe efter.

Derfor bør der også lyde en stor tak til Aarhus Kommune for et godt initiativ og et succesfuldt arrangement. Vel vidende, at der er investeret mange penge i arrangementet. Men som sagt: Den, der ikke satser, vinder heller ikke.

Søren Dyhr, Formand Aarhus Haandværkerforening

Gratis brancheregister

Som medlem af Aarhus Haandværkerforening kan du få din virksomhed optaget i vores brancheregister, der oprettes her på siden i den kommende tid. Brug formularen her
 
Aarhus Haandværkerforening
HHKT/AARHUS
Rådhuspladsen 5
8000 Aarhus C 

Tlf. +45 86 12 23 65
Fax. +45 86 12 23 65
post@aarhushf.dk