Videoportrætter

I januar 2020 udkom 5 videoportrætter af unge østjyske kvinder, der alle har afsluttet deres uddannelse. Se filmene her
 
Tidligere har vi i portrætserien 10 VI KA LI mødt ti østjyske håndværkere, som er så dygtige til deres fag, at de har modtaget en medalje for det. 10 VI KA LI er skabt i et unikt samarbejde mellem kulturinstitutionen Opgang 2, Aarhus Kommune, Aarhus Haandværkerforening og LO Aarhus, og er støttet af Varelotteriet. Se dem her
 

Det gode håndværk

Varelotteriet har i samarbejde med dk4 udarbejdet en tv-programserie om det gode håndværk. Du kan se de enkelte afsnit her.

Det bliver et godt nytår

Når vi inden længe skyder et nyt år ind, kan vi se frem til nogle spændende begivenheder – allerede i årets første måned.

Det kommer næppe bag på nogen, at Aarhus er vært, når DM i Skills løber af stablen 24.-26. januar 2013. En begivenhed, der for alvor vil sætte vores mange håndværksfag på dagsordenen – lokalt som nationalt.

Derfor er det også helt naturligt, at vi i Aarhus Haandværkerforening støtter DM i Skills. Mere end nogensinde er der behov for at få sat fokus på erhvervsuddannelserne og arbejde målrettet på at skabe flere praktikpladser til de unge mennesker, der skal føre vores fag sikkert ind i fremtiden.

Selv om vi ikke er imponerede af finanslovens bud på en ’uddannelsesgaranti’ i form af praktikcentre på erhvervsskolerne, så håber jeg meget, at DM i Skills kan inspirere virksomheder til at etablere nye og flere praktikpladser. I bedste fald kan vi gennem handling vise, at skolepraktik ikke er den bedste vej at følge, når vi skal uddanne fremtidens håndværkere.

En lærlingeuddannelse er og bliver bedst, hvis den gennemføres ude i virksomhederne. I virkelighedens verden.

Jeg vil under alle omstændigheder opfordre alle århusianske håndværksvirksomheder til at bakke op om det storslåede arrangement. Det er en enestående chance for byen og vores fag. Lad os gribe den og samtidig nyde de oplevelser som de talentfulde unge håndværkere vil give os i NRGi Arena den sidste weekend i januar.

Men allerede 11. januar er der faktisk en god grund til at møde op og kippe med flaget. Som en – forhåbentlig – ny og god tradition, inviterer Aarhus Haandværkerforening nemlig til Nytårskur. Ikke at vi springer over den traditionsrige nytårskoncert, men vi indleder aftenen med en festlig nytårskur.

Lad mig dog allerede nu benytte lejligheden til at ønske alle en glædelig jul og et godt og fremgangsrigt nytår.

Søren Dyhr, formand Aarhus Haandværkerforening

Gratis brancheregister

Som medlem af Aarhus Haandværkerforening kan du få din virksomhed optaget i vores brancheregister, der oprettes her på siden i den kommende tid. Brug formularen her
 
Aarhus Haandværkerforening
HHKT/AARHUS
Rådhuspladsen 5
8000 Aarhus C 

Tlf. +45 86 12 23 65
Fax. +45 86 12 23 65
post@aarhushf.dk