Borgmester fremhævede mangel på faglært arbejdskraft på nytårsbriefing

 

Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard brugte sin taletid på den traditionelle nytårsbriefing for erhvervslivet til at italesætte den kritiske mangel på erhvervsfagligt uddannede – og problemet med at rekruttere unge til disse uddannelser.


Fra Aarhus Haandværkerforening

17. januar 2023

Tirsdag 10. januar 2023 var der traditionen tro indkaldt til nytårsbriefing for erhvervslivet på Aarhus rådhus fra morgenstunden. Og mens resten af byen gned søvnen ud af øjnene og langsomt indfandt sig på skoler, kontorer og værksteder var der stuvende fuldt og en forventningsfuld summen af mennesker i hallen på rådhuset. De var kommet fra alle grene af byens erhvervsliv for at høre om emner som udvidelsen af Aarhus Lufthavn, kommunens ambitioner om at blive en CO2-neutral by i 2030 og nye rekrutteringsmuligheder i Aarhus.

Særligt dette sidste tema havde borgmesterens opmærksomhed da han indledningsvist bød velkommen til de mange hundrede forsamlede.
”Mange tror at en frisk recession er det, der skal til – og så skal vi nok finde ud af det med rekrutteringen. Men det er ikke løsningen. Uanset hvordan økonomien kommer til at se ud kommer vi til at knokle for at sikre at vi har tilstrækkeligt med medarbejdere til at løse de opgaver vi skal have løst på tværs af sektorer og brancher,” lød det formanende fra Aarhus’ borgmester.

Kommende lærlinge i fokus
Og det var ikke kun det nuværende arbejdsudbud der fik et ord med på vejen. Selve fundamentet for fremtidens arbejdsudbud, de unge mennesker og nuværende skoleelever der skal udgøre fremtidens arbejdskraft, skal have vores opmærksomhed, fremhævede borgmesteren:

” Vi kommer – den grønne omstilling ufortalt – til at mangle op mod 100.000 på landsplan med en erhvervsfaglig uddannelse. Det bliver en gigantisk udfordring at sikre, at der er flere unge mennesker som synes at det er det rigtige for dem og den rigtige vej at gå,” sluttede borgmester Jacob Bundsgaard.

Se eller gense nytårsbriefingen her

×