MEDALJEFEST: De bedste af de bedste unge og ny-uddannede håndværkere belønnes


23 af Østjyllands skarpeste lærlinge bliver fejret på Aarhus Rådhus 11. maj

Fra Aarhus Haandværkerforening og DI Østjylland
Foto: Gruppefoto af medaljemodtagerne 2022
02. maj 2023

”Thor har altid haft et positivt sind og været god til at samarbejde på tværs af virksomheden. Han passer rigtig godt ind i vores maskinafdeling og er vellidt af alle.

Under sin læretid her på fabrikken har Thor altid været lærenem, og det arbejde, han har udført, har altid været af høj kvalitet. Det er stort set aldrig blevet lavet fejl. De flotte karakterer fra hans skoleophold vidner også om det samme.”

Sådan var ordene om industritekniker Thor Svendsen fra A/S Grenaa Motorfabrik, der indstillede ham til Medaljefonden. Nu bliver han belønnet med en medalje blandt 22 andre af de dygtigste lærlinge, Østjylland kan byde på.

Alle de 23 medaljer til lærlingene blandt topklassen i Østjylland, bliver uddelt den 11. maj kl.17 på Aarhus Rådhus. Det er Aarhus Haandværkerforening og Dansk Industri, der i regi af Medaljefonden hylder regionens bedste unge håndværkere.

Der bliver også uddelt en særlig pris til Årets Lærling 2023, der særligt har markeret sig blandt de 23 dygtige lærlinge samt en særlig pris til Årets Æreshåndværker 2023, der på den ene eller anden måde har fået sat sit navn fast i offentligheden, og som gerne bakker op om dagens fejring af de unge lærlinge.

– Det er altid en stor fornøjelse at uddele priser til regionens bedste lærlinge. Prognoser fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd forudser, at vi i 2030 kommer til at mangle 99.000 faglærte. Derfor har virksomhederne mere end nogensinde brug for kvalificeret arbejdskraft. Og erhvervsskolerne hungrer efter unge, der er parat til at tage udfordringen op, gå mod strømmen og satse på en erhvervsuddannelse, siger formand for Medaljefonden, direktør Henrik Hoffmann fra Anlægsgartnerne H. Hoffmann A/S.

Medaljerne går til de lærlinge, som har afsluttet en erhvervsfaglig uddannelse inden for industri, byggeri eller håndværk på en virksomhed i en af følgende kommuner: Aarhus, Skanderborg, Silkeborg, Favrskov, Randers, Syddjurs og Norddjurs. Ved den afsluttende tekniske skoleuddannelse skal medaljemodtageren desuden have opnået en karakter på mindst 10 i gennemsnit.

Pressen er meget velkommen på overrækkelsesdagen men også til at kontakte os, hvis der er interesse for at lave portrætter af de enkelte udlærte unge fagfolk på de respektive virksomheder. Ikke mindst om vedkommende, der bliver hædret som Årets Lærling 2023. Og der vil blive taget billeder fra begivenheden.

Kort om Medaljefonden
Medaljefonden arbejder for at tiltrække interesserede og kvalificerede unge til erhvervsfaglige, tekniske og håndværksmæssige uddannelser samt for at højne det faglige uddannelsesniveau blandt lærlinge inden for industri og håndværk.

Til det formål belønner Medaljefonden hvert år særligt veludførte svendeprøver og afsluttede skoleopgaver med medaljer og i helt særlige tilfælde legater.

Læs mere på www.medaljefonden.dk

Yderligere oplysninger fås hos Medaljefondens sekretariat ved direktør Betina Halvorsen, Aarhus Håndværkerforening på tlf.: 2144 8612, regionalforeningskonsulent Gordon Trier Holm, DI på tlf: 2949 4606 eller pressekoordinator Lars Bøgeskov på tlf: 2236 3138.

×