MitID Erhverv lanceret til virksomheder

 

Digitaliseringsstyrelsen har 12. oktober 2022 påbegyndt udrulning af MitID Erhverv.
De første virksomheder og foreninger modtager således besked med Digital Post om, at de nu skal tilslutte sig den nye erhvervsløsning, MitID Erhverv

Fra SMVdanmark
09. november 2022

MitID Erhverv erstatter NemID medarbejdersignatur for virksomheder, foreninger og offentlige myndigheder, hvor medarbejdere fx skal tjekke Digital Post, indberette barsel eller underskrive digitalt på vegne af virksomheden eller foreningen.

Virksomheder med op til 3 NemID medarbejdersignaturer
Alle virksomheder med op til tre NemID medarbejdersignaturer vil i indeværende år 2022 modtage besked om at tilslutte sig MitID Erhverv.

Denne gruppe udgør ca. 90 pct. af de virksomheder, som skal overgå til MitID Erhverv. For at undgå flaskehalse i supporten, anbefaler Digitaliseringsstyrelsen, at alle tilslutter sig MitID Erhverv inden for fire uger, fra de får besked i Digital Post.

Læs mere om MitID Erhverv her

Virksomheder med flere end 3 NemID medarbejdersignaturer
Store virksomheder med flere end tre medarbejdersignaturer samt offentlige myndigheder vil blive inviteret til at overgå til MitID Erhverv i starten af 2023.

Virksomheder der allerede i dag anvender deres private MitID til at indberette moms, betale en faktura, åbne Digital Post osv. kan fortsætte med den løsning og behøver således ikke at tilslutte sig MitID Erhverv. 

Læs mere om MitID privat til erhverv i Virksomhedsguiden

×