Ny politisk aftale gør det muligt at hente udenlandsk arbejdskraft hurtigere

Den nye politiske aftale, der sænker beløbsgrænsen og gør det muligt for mindre virksomheder hurtigere at hente flere medarbejdere uden for Danmarks grænser, falder på et tørt sted. Dog er det ærgerligt, at vi skal helt frem til vinter, før det bliver muligt. Sæsonvirksomhederne har behov nu, mener SMVdanmark.

En bred politisk aftale sænker beløbsgrænsen til 375.000 kr. fra 448.000 kr., og udvider fasttrackordningen til også at gælde virksomheder med ned til 10 ansatte, hvor det tidligere var mindst 20 ansatte. 

Aftalen modtages meget positivt af Jakob Brandt, adm. direktør I SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder. 

“Det glæder mig rigtigt meget, at den forskelsbehandling der har været mellem store og små virksomheder, nu får et skud for boven. Tidligere skulle man have mindst 20 ansatte for at benytte fast-track-ordningen, så man hurtigere og lettere kunne hente udenlandske medarbejdere, og nu skal man have mindst 10. De mindre virksomheder skriger lige så meget på flere hænder som de større virksomheder, og det anerkender politikerne nu. Det er virkeligt positivt,” siger han. 

At beløbsgrænsen sænkes med næsten 75.000 kr. er ganske mærkbart og vil gøre det langt lettere at finde medarbejdere med de rette kvalifikationer i udlandet, mener Jakob Brandt. 

“Jeg vil gerne kvittere for den håndsrækning, som et meget bredt flertal i Folketinget nu giver vores medlemmer. For der er stadig voldsom mangel på arbejdskraft i de danske virksomheder. Det må ikke være mangel på hænder og hoveder, der spænder ben for væksten her efter corona-krisen,” siger han.

Læs resten af SMVdanmarks analyse her

 

×