Få elever i praktik – og find din fremtidige lærling

Ny portal skal formidle kontakt mellem skoleelever i Aarhus Kommune og virksomheder der gerne vil have elever fra 8. til 10. klasse i praktik og vise dem hvad deres fag kan.

Af Tore Plougheld
Foto: Pixabay

I Aarhus Kommune skal alle elever i 8., 9. og 10. klasse i erhvervspraktik – det er en del af en byrådsbesluttet indsats for at få flere unge til at søge en erhvervsuddannelse.

Erhvervspraktikken er en vigtig del af folkeskolen og giver eleverne mulighed for at møde arbejdslivet. For den enkelte elev kan et møde med en arbejdsplads både give formål og mening med uddannelse. Erhvervspraktikken kan også være med til at få eleven til at tænke over, hvad han/hun gerne vil senere i livet.

Vis din virksomhed frem
Hvis alle elever skal i erhvervspraktik, kræver det at der skabes flere gode praktikpladser. Og her spiller virksomhederne i Aarhus en vigtig rolle! Ved at have en elev i erhvervspraktik kan I være med til at så de frø, der bliver til fremtidens dygtige medarbejdere. Gennem erhvervspraktikken får I mulighed for at vise jeres virksomhed og branche frem, vise hvilke spændende jobmuligheder, der er hos jer og dermed bidrage til rekruttering på længere sigt.

Vil I være med til at give eleverne en mulighed for at komme i erhvervspraktik og være en del af Aarhus Kommunes praktikbank på

www.udsynmodarbejdsliv.dk

På hjemmesiden kan I også læse mere om erhvervspraktik og andre muligheder for at samarbejde med skolerne i Aarhus. Ved at være en del af praktikbanken bliver det nemt for folkeskoleelever at finde jeres virksomhed, se hvilke spændende muligheder I tilbyder og søge praktik hos jer.

For jer kan praktikbanken være et udstillingsvindue, men praktikbanken kan også bidrage med en systematik omkring erhvervspraktik, som kan gøre det nemmere for jer at håndtere henvendelser fra elever. I forpligter jer ikke til at tage mod alle elever som henvender sig omkring praktik – det er op til jer, hvor ofte og hvor mange elever I kan have i praktik.

Hvis I vil være en del af praktikbanken kontakt: Erhvervsplaymaker Christina Højlund på chhokn@aarhus.dk eller mobil 4185 4000

×