Historie

Historie

Aarhus Haandværkerforening blev dannet i 1848, mere præcist den 24. september. Foreningen har lige siden værnet om håndværkerstandens traditioner.Historisk har foreningen koncentreret sig om sociale og filantropiske opgaver. Foreningen har arrangeret fester og foredrag, udflugter, juletræ og meget andet. Og den har sørget for billige eller gratis boliger til gamle håndværkere og deres enker. Den har fået bygget ejendomme til at varetage disse funktioner, og den har drevet disse ejendomme. Det har været kernen i foreningens aktivitet.

Moderne erhvervsorganisation

I de seneste år har foreningen imidlertid fået en lokal profil. Aarhus Haandværkerforening har med energi engageret sig i det lokalpolitiske arbejde og har her haft en gennemslagskraft, som er større end på noget andet tidspunkt i historien. Og foreningen står nu som talerør for de fællesinteresser, som er knyttet til den mindre kapital i Aarhusområdet. I anledning af Aarhus Haandværkerforenings 150 års jubilæum i 1998 blev bogen ‘For byens Laug’ udgivet. Eksemplarer af bogen kan købes ved henvendelse til foreningens kontor (tlf. 86132365).

Aarhus Haandværkerforenings historie (1848-2019)

I de seneste år har foreningen imidlertid fået en lokal profil. Aarhus Haandværkerforening har med energi engageret sig i det lokalpolitiske arbejde og har her haft en gennemslagskraft, som er større end på noget andet tidspunkt i historien.

Og foreningen står nu som talerør for de fællesinteresser, som er knyttet til den mindre kapital i Aarhusområdet. I anledning af Aarhus Haandværkerforenings 150 års jubilæum i 1998 blev bogen ‘For byens Laug’ udgivet.Eksemplarer af bogen kan købes ved henvendelse til foreningens kontor (tlf. 86132365).

Videoportrætter

I januar 2020 udkom 5 videoportrætter af unge østjyske kvinder, der alle har afsluttet deres uddannelse.
Se filmene her

Videoportrætter

Tidligere har vi i portrætserien 10 VI KA LI mødt ti østjyske håndværkere, som er så dygtige til deres fag, at de har modtaget en medalje for det. 10 VI KA LI er skabt i et unikt samarbejde mellem kulturinstitutionen Opgang 2, Aarhus Kommune, Aarhus Haandværkerforening og LO Aarhus, og er støttet af Varelotteriet.
Se dem her

Det gode håndværk

Varelotteriet har i samarbejde med dk4 udarbejdet en tv-programserie om det gode håndværk.
Du kan se de enkelte afsnit her.

×