Rekordresultat til det danske Skills-landshold ved EM

 

Bedste samlede resultat nogensinde for de danske fagatleter, der netop har overstået tre hektiske konkurrencedage ved EuroSkills i polske Gdansk. Danmark er vært næste gang, ved EuroSkills 2025.

Fra SkillsDenmark og Aarhus Haandværkerforening
Foto: SkillsDenmark

Efter måneders intens fysisk og mental forberedelse, kulminerende med tre udmattende døgn i spotlyset ved EuroSkills 2023 i Gdansk, er resultatet nu gjort op.

Ved lørdag aftens medaljeoverrækkelse kom det danske landsholds 21 unge fagatleter ind på en mere end godkendt 7. plads i den samlede landekonkurrence på 31 lande – den bedste placering nogen sinde – og hele fem sølvmedaljer og tre bronzemedaljer samt seks ”Medallions for Excellence” blev hængt om halsen på de rød-hvide lærlinge og svende i Polsat Plus Arenaen.

”Det er et helt fantastisk flot resultat – vi har aldrig før fået så mange medaljer med hjem fra en international konkurrence. Jeg er så stolt af vores ekstremt dygtige landshold, der har knoklet i måneder og år for det her resultat,” siger formand for SkillsDenmark Søren Heisel.

Samme overstrømmende ros lyder fra næstformand Michael B. Pedersen, der ser frem til at konkurrere på hjemmebane i Herning om to år:

”Det er overvældende, at landsholdet har gjort det så godt. Årets landshold er en fantastisk dygtig gruppe unge mennesker, der virkelig fortjener denne hyldest. Det er en fremragende optakt til EuroSkills i 2025, hvor vi selv skal være værter. Nu går arbejdet i gang for at få endnu flere medaljer på hjemmebane,” siger næstformand Michael Boas Pedersen.

Læs hele resultatlisten for de danske deltagere og se mange flere fantastiske billeder HER

×