Kender du en rollemodel?

SMVdanmark arbejder for at få flere til at vælge en fremtid som faglært. Og nu er der en helt konkret måde at bidrage til indsatsen på.
Erhvervskolernes Elevorganisation (EEO) skal bruge rollemodeller – dvs. lærlinge – der kan tage ud og fortælle folkeskoler om, hvordan det er at være i lære på en erhvervsuddannelse.
 
Indsatsen virker
Rollemodellerne besøger 10.000 elever årligt og efter besøgene er der 6% flere, der vil overveje en erhvervsuddannelse. Samtidig har 7 ud af 10 elever fået et mere positivt indtryk af erhvervsuddannelserne.
 
SMVdanmark samarbejder med Erhvervsskolernes Elevorganisation om at rekruttere flere lærlinge, så indsatsen kan nå ud til endnu flere elever. Derfor vil vi opfordre til, at I overvejer, om I har lærlinge, der kunne blive rollemodel. Lærlingene får en grundig introduktion og lønkompensation for den tid, de bruger på det. Det vil i gennemsnit være 1 oplæg pr. måend og altid sammen med en anden lærling.
 
Hvis I er i tvivl om noget, så kan i ringe til EEO på 25 10 00 34 eller Kasper Munk Rasmussen fra SMVdanmark på 61 96 39 80.

Læs mere om projektet her

×