Find din vej til bæredygtig omstilling

 

Det kan være svært at vide, hvordan du skal arbejde med bæredygtig omstilling. Due diligence for bæredygtighed, ansvarlig virksomhedsadfærd, cirkulære forretningsmodeller og ESG er bare nogle af de begreber, du bør forholde dig til, da de kan styrke din forretning på flere måder.

Fra SMVdanmark
26. april 2023

Brug for vejledning til ansvarlig virksomhedsadfærd, cirkulære forretningsmodeller eller ESG?
Kommende EU-regler gør, at mange SMV’er bliver mødt af nye krav fra bl.a. kunder og investorer, om at dokumentere deres arbejde med bæredygtighed.

Det kan vise sig at være en overvældende opgave for mange, hvorfor regeringen nu har lanceret en bred indsats målrettet de danske SMV’er, som skal styrke dem i deres bæredygtige omstilling og tager først skridt til at hjælpe virksomhederne.

Den nye indsats vil indeholde helt konkrete redskaber, bl.a. en skabelon, som virksomhederne kan anvende til at opgøre deres nøgletal inden for miljø, klima, sociale og ledelsesmæssige forhold. Samtidig åbnes der for, at virksomhederne gennem klimakompasset.dk kan få hjælp til at beregne en række klima- og miljømæssige nøgletal.

Der vil også være konkret vejledning og et digitalt ansvarlighedstjek, der skal hjælpe virksomhederne med at komme i gang med at udføre en såkaldt due diligence for bæredygtighed gennem seks konkrete skridt.

Vejledningen ligger på Virksomhedsguiden og indeholder både værktøjer og skabeloner, som virksomhederne kan downloade, samt cases og inspirationsmateriale. Vejledningen vil løbende blive videreudviklet for at afspejle den seneste udvikling på bæredygtighedsområdet.

Find de nye værktøjer her

×