Har du styr på indbetalingen af moms?

 

Omkring 475.000 virksomheder skal indberette moms senest 1. september – denne gang både virksomheder med halvårsfrist og kvartalsfrist.

Af Tore Plougheld og SMVdanmark
Foto: Obsahovka / pixabay.com

For nogle virksomhedsejere er det måske en kedsommelig, men udramatisk rutine at indberette moms til skattevæsnet. For andre giver det anledning til sved på panden og utallige spørgsmål og grublerier, for selv efter mange år med egen virksomhed kan det være svært at navigere i de mange regler, love, undtagelser og anbefalinger der omgiver de tilbagevendende momsindbetalinger.

Nylige tiltag som corona-lån og udskudte betalingsfrister har sikkert været til gavn for mange, men ikke just medvirket til at gøre overblikket enklere for dem, der har mest brug for det: Ejerne af de små og mellemstore virksomheder, især enmandsvirksomhederne uden andre ansatte, hvor alt skal klares selv.

Og så kan der være dem der overser, at de, hvis de ejer et eller flere firmaer der lige nu er passive og altså uden indtægter eller udgifter, stadig skal indberette moms – også selvom der skal stå ”0” i betalingsvinduet – ellers kan det koste en mindre bøde.

Alt i alt: Er du klædt på til næste moms-deadline 1. september? Ellers har SMVdanmark i samarbejde med SKAT samlet en kort oversigt med simple råd der kan findes herunder.

Læs mere hos SMVdanmark

Læs også: Har du styr på de nye barselsregler?

Læs også: Tilbagebetaling af corona-lån sender tusindvis af SMV’er mod konkurs

Læs også: Papirarbejde koster små virksomheder miliarder

×