Husk at indberette årets resultat

 

Før vi alle kan gå på sommerferie, skal vi lige have sat et flueben. Virksomhedens resultat for 2022 skal oplyses til Skattestyrelsen.

Fra SMVdanmark
19. juni 2023

Har du en personligt ejet virksomhed, skal resultatet for 2022 oplyses til fristen 1. juli. For selskaber, der bruger kalenderåret som regnskabsår, er oplysningsfristen 30. juni.

Får du ikke oplyst til fristen, skal du betale et skattetillæg på 100 kr. eller 200 kr. pr dag. Beløbet afhænger af virksomhedens indkomst.

Undgå at lave nogle af de fejl og forglemmelser, Skat ofte ser:
Virksomheder, der har været inaktive i året, og/eller ikke har haft omsætning, skal også oplyse. I så fald skal man oplyse et 0.
Et underskud skal også oplyses.

Er virksomheden lukket i løbet af 2022 eller i 2023, skal du stadig oplyse for den del af 2022, virksomheden eksisterede.

Du kan kun få fradrag for de udgifter, du har til at sikre din virksomheds indtægt. Nogle misforstår aftalen med deres revisor; hvem oplyser? Få en klar aftale med din revisor om det.

Sådan oplyser du
Du oplyser det skattepligtige resultat på oplysningsskemaet på skat.dk/tastselv.

Er din virksomhed personligt ejet, skal du oplyse i TastSelv Borger.
Er din virksomhed et selskab (fx ApS), skal du oplyse i TastSelv Erhverv.

Når vi har fået oplysningerne, kan vi danne en årsopgørelse.

Få mere info og hjælp til at oplyse på skat.dk/oplysnu

Vær på forkant med MitID
Har du taget virksomhedens MitID i brug? Så husk at tjekke i god tid, om du har fået installeret den rigtigt, og har de nødvendige autorisationer. Læs mere på skat.dk

Læs mere om overgangen til MitID for erhverv på mitid-erhverv.dk

×