Formanden har ordet

Julehilsen fra Aarhus Haandværkerforenings formand

December 2022

Af Henrik Hoffmann
Formand for Aarhus Haandværkerforening

Kære medlemmer og venner af Aarhus Haandværkerforening

Endnu et begivenhedsrigt år lakker så småt mod enden, og jeg vil benytte lejligheden til at sige tak for året, der gik.

Et år, vi havde håbet skulle se et løft i samfundsøkonomien og en stabilisering af de økonomiske vilkår for de små og mellemstore virksomheder efter at den værste usikkerhed fra corona-tiden havde lagt sig.
Sådan kom det som bekendt ikke helt til at forløbe. Mange restriktioner som vi ellers havde vænnet os til forsvandt i 2022 og åbnede samfundet op igen til gavn for alle.

Men nye krige og kriser kom til og satte – og sætter fortsat i disse måneder – atter en gang vores erhvervsliv og sammenhængskraft i samfundet på en alvorlig prøve. Overfyldte lagre, stigende priser på energi og byggematerialer, udfordringer i forsyningslinjerne – og igen en grundlæggende usikkerhed der rammer mange, som måske står for at skulle bygge deres første hus, modernisere deres værksted eller i det hele taget omstille deres virksomhed i en grønnere og mere bæredygtig retning.

Lige nu er der mange der spekulerer på om det overhovedet kan betale sig, fordi fremtiden for både private og virksomheder kan se ualmindeligt dyster ud. Så hvad kan det nytte?

Til dette er mit svar: Det kan og det skal nytte.

Vi må ikke give op på os selv lige nu, uanset om el- og varmepriserne er historisk høje og temperaturen på kontoret eller værkstedet måske er kravlet ned under 19 grader.

Vi er fortsat forpligtet til at fremtidssikre vores virksomheder og samfund; gennemføre det lange og seje træk som den grønne omstilling kræver af os for de kommende generationers skyld; søge ny viden, dygtiggøre os og være på forkant med de behov som morgendagens forbrugere og politikere kræver af os, både i det store og i det små.

Og fortsat at samarbejde bredt, med hinanden og med de offentlige myndigheder for at sikre en stadig bedre udnyttelse af den offentlige infrastruktur – med vores lovende samarbejde om bedre parkeringsforhold for håndværkere som et konkret eksempel – og så søge hinandens selskab og styrke de faglige og sociale traditioner der binder os sammen.

2022 bød blandt meget andet på en velbesøgt tur rundt om Aarhus Havn, der selv står midt i sin største forandringsfase nogen sinde. I 2023 håber vi blandt andet at kunne tilbyde vores medlemmer et tilsvarende besøg bag facaden i Aarhus Lufthavn.

Og så inviterer vi på en oplevelse i Aarhus Musikhus mandag 20. marts 2023 hvor vi skal opleve ”Andrew Lloyd Weber Galla” sammen.

I 2023 vil vi fortsat styrke vores synlighed på sociale medier som facebook, Instagram og LinkedIn, og som altid er I alle velkomne med input til idéer og gode historier fra jeres fag og jeres dagligdag som vi kan tage videre ud i verden.

Med ønsket om en god jul og et godt nytår

Henrik Hoffmann
Formand, Aarhus Haandværkerforening

I menuen herunder til venstre kan du finde tidligere kommentarer og indlæg fra Aarhus Haandværkerforenings formand

Det kan være meningstilkendegivelser i forbindelse med den lokale erhvervsdebat, infrastruktur, erhvervsuddannelser mv.

Du er altid velkommen til at kontakte Aarhus Haandværkerforening og dele dine synspunkter.

×