”Under gulvtæppet” – et kig ind i maskinrummet på SVM-regeringen

 

Kærligt, kritisk og sine steder komisk indblik i hverdagen for den nye flertalsregering, da JP Aurora og værterne Marchen Neel Gjertsen og Niels Dahl holdt forårskur med live-podcast i Aarhus.

Fra Aarhus Haandværkerforening
23. februar 2023

Hvad har det nyvalgte folketing til fælles med Tour De France? Hvor meget varm luft kan man finde i regeringsgrundlaget for SVM-regeringen? Og hvilken politiker har gjort sig fortjent til prisen ”ugens tæppefald”?

Alt dette og meget mere blev kastet ud i æteren af de veloplagte værter og erfarne journalister Marchen Neel Gjertsen og Niels Dahl, som onsdag eftermiddag og aften havde valgt at indspille deres fælles politiske podcast ”Under gulvtæppet” live foran et indbudt publikum i Jyllands-Postens smukke nye lokaler ved havnefronten i Aarhus.

Mere end en stiv og formel politisk analyse var der i stedet lagt vægt på den gode og hyggelige stemning med champagne i glassene og fiske-tapas på tallerkenerne, mens de to værter førte gæsterne gennem et par af ugens vigtigste historier fra Christiansborg og nærmeste omegn. Alt sammen arrangeret af det nye politisk-kulturelt-økonomiske tværgående netværk ved navn Aurora, som Jyllands-Posten står bag.

Claus Hjort er ikke fredet
Første historie handlede nok ikke overraskende om den fortsatte udvikling af den spektakulære FET-sag, der nu også involverer tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V). Og om udsigten til at alt skal afvikles ved en hemmelig retssag i vores ellers åbne retsstat på grund af ”hensynet til fremmede magter”.

”En blomst på vej op”
Sådan beskrev journalist Niels Dahl Danmarks nyeste liberale midterparti, Moderaterne. Og med det præciserede han at det er alt for tidligt at sige om Lars Løkke Rasmussens parti får succes og bliver en stor og vigtig spiller i fremtidens politik eller blomstrer hurtigt af og forsvinder igen.

Den erfarne politiske journalist og analytiker lagde ikke skjul på at han mente at partiformand og forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen er kommet glimrende fra start som minister og ”…ser ud til at hygge sig” i sin velkendte rolle i midten af magtens centrum. Det samme kan dog ikke siges om flere profilerede nyvalgte folketingsmedlemmer fra partiet, herunder kulturordfører Jon Stephensen, der bl.a. er raget uklar med den gamle konservative arbejds- og finansminister Henning Dyremose, som har anlagt injuriesag mod denne.

Niels Dahl mindede om at der ikke skal alt for mange af den slags møgsager til for at få et så lille og nystartet parti til at gynge faretruende.

Ugens tæppefald
Blev uddelt til Henriette Ergemann fra Nye Borgerlige for sin tumultariske og historisk korte periode som næstformand for Nye Borgerlige, der i denne uge sluttede brat efter kun to uger på posten.

Der har både blandt presse og politikere i det seneste været en tiltagende tendens til at dømme det unge borgerlige parti ude, død og borte som en døgnflue i dansk politik, men her manede chefredaktør Gjertsen trods alt til besindelse:”En folketingsperiode er på mange måder som Tour De France. En enkelt etape er sjældent nok til at konkludere noget som helst, så vi skal længere ind i løbet for at se, hvordan feltet fordeler sig”, sluttede Marchel Neel Gjertsen af fra scenen, inden det var tid til spørgsmål fra salen.

Find podcasten “Under gulvtæppet” her

×