SMVdanmark med skarp kritik af regeringens 2030-plan

Regeringens 2030-plan er uambitiøs og mangler løsningskataloger. 
SMVdanmark efterlyser konkret handling fra regeringen for at løse det akutte problem med mangel på arbejdskraft i de private virksomheder og kritiserer, at der er lagt op til vækst i den offentlige sektor.

 

Fra SMVdanmark
05. oktober 2022

Regeringen har netop præsenteret sin 2030-plan for dansk økonomi. Den bliver mødt med kritik og skuffelse i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

“Regeringens 2030-plan er uambitiøs og et konkret løsningskatalog for, hvordan vi skaffer flere hænder, glimrer ved sit fravær. Hvis planen var et speciale på universitet, var regeringen dumpet, for den har ganske vist en korrekt problemformulering, men ingen plan for, hvordan man gør noget ved det.

Der er behov for et grundigt reformarbejde, der skal skaffe flere hænder her og nu,” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark.

Han kritiserer også den årlige vækst i det offentlige forbrug på 0,8 pct., der bliver lagt op til.

“Inflationen og energikrisen tvinger befolkningen til at holde igen. Her havde det været langt mere klogt og anstændigt, hvis man havde udvist samme mådehold i en af verdens største offentlige sektorer frem for at lægge op til en markant udgiftsvækst i det offentlige. I stedet lader man de offentlige virksomheder støvsuge et i forvejen udmarvet arbejdsmarked. Mange mindre virksomheder, som trods alt står for at skabe vækst og velstand i dette land, står til at tabe kampen om arbejdskraft. Det er ikke gennemtænkt,” siger Jakob Brandt.

LÆS OGSÅ: Kritik af “ukonkret” klimaudspil

×