Meget mere EuroSkills

 

Forberedelserne til efterårets europamesterskab er i fuld gang for både fagatleter og deltagende danske dommere. Danmark er vært for EuroSkills i 2025

Fra Aarhus Haandværkerforening
Foto: Tore Plougheld
10. maj 2023

21 lærlinge fra en lang række fag sveder i disse uger over forberedelserne til årets vel nok sejeste konkurrence – EuroSkills i Gdansk i Polen. Med flere landsholdssamlinger og en ny mental coach inde over er forventningerne til resultaterne også høje – måske endda højere end de plejer:” Målet er at den enkelte deltager skal være ”bedst, når det gælder”, og vi satser på at få medaljer med hjem”, forklarer Ulrik Lynge, der er tilknyttet som mentaltræner på skillslandsholdet.

De voksne på skolebænken
Også en større flok granvoksne og erfarne håndværkere bliver udfordret på deres evner: De skal nemlig med som dommere til EuroSkills, hvilket stiller nye krav til især de 10 nye eksperter fra den danske delegation.Jens Søndergaard Hansen, chefkonsulent og Technical delegate WorldSkills and WorldSkills Europe, er ansvarlig for undervisningen af de nye eksperter.

”Vi underviser eksperterne i etiske regler, i regler og kriterier for bedømmelserne, og så taler vi en del om, hvordan man repræsenterer Danmark ved internationale konkurrencer”, siger Jens Søndergaard Hansen, der selv har været ekspert ved både EuroSkills og WorldSkills gennem mange år.

I alt deltager Danmark med 24 dommere til EuroSkills i Gdansk .

Du kan læse meget mere om forberedelserne og SkillsDenmark her:

 

×