Stjernestund: Hendes Majestæt mødte de østjyske håndværkere i Mindeparken ved jubilæumsfest

 

I juni 2022 var Aarhus Haandværkerforening værter, da Hendes Majestæt Dronningen i forbindelse med sit 50-års jubilæum som regent besøgte Mindeparken i Aarhus og oplevede, hvad byen har at byde på.

Fra Aarhus Haandværkerforening
24. juli 2023

Lette skyer legede over himlen i sommerbrisen, der fik de udstrakte blomsterbede til at bølge som et vuggende hav af farver, former og dufte. Alt og alle var på stikkerne og klædt i festtøjet fra morgenstunden denne smukke sommerdag i Aarhus, hvor Hendes Majestæt kunne fejre sit regentjubilæum i Aarhus.

Vel ankommet med kongeskibet Dannebrog til en by, der i dén grad var stået tidlig op og klar til at modtage Dronning Margrethe og fremvise alt det bedste den jyske hovedby har at byde på, samlet på ét sted, i Mindeparken ved Majestætens sommerresidens Marselisborg Slot.

Anledningen var Hendes Majestæt Dronning Margrethes 50-års regentjubilæum, der over to dage blev markeret i Aarhus ved Dronningens besøg på en række steder rundt i og udenfor Aarhus.

Og i det smukkest tænkelige vejr blev Mindeparken denne dag rammen om en sand folkefest i ordets smukkeste betydning, hvor hele byen var inviteret med til festen. Lokale, verdensberømte idrætshold som Flying Superkids viste deres kunnen frem blandt boder med mode, gastronomi og børnekultur – og naturligvis håndværkets traditioner, gamle og nye, samlet under Aarhus Haandværkerforenings tag.

Hér blev Majestæten trakteret med prøver på alt fra hårkunst og blomsterkunst til ballonkunst (!) som Hendes Kongelige Majestæt, der selv er udøvende billedkunstner (samt scenograf, instruktør, illustrator og meget andet) lod sig inspirere af i mødet med unge og ældre håndværkere, både kvinder og mænd, der stolte fremviste deres eksempler på hvad godt håndværk kan være og hvilken rolle håndværkerstanden spiller i det moderne samfund.

Se eller gense i glimt dette festlige besøg, der blev en overmåde smuk fejring af Dronning Margrethe i Aarhus’ smukke, grønne hjerte.

×