Industriens Fond støtter EuroSkills2025 med tre millioner kroner

 

Sammenhængen mellem erhvervsuddannelser og den grønne omstilling skal stå lysende klart for landets unge og flere andre målgrupper. Det er et af målene i et stort samarbejde mellem Industriens Fond og EuroSkills2025.

Fra SkillsDenmark
Foto: Søren Schoor / SkillsDenmark
26. juni 2023

Bæredygtighed og grøn omstilling er relevante tematikker for rigtig mange erhvervsuddannelser. Som en del af et større samarbejde, hvor Industriens Fond støtter EuroSkills2025 med i alt tre millioner kroner, skal der med afsæt i den store EuroSkills2025 event skabes inspirerende fortællinger om de erhvervsuddannelser og fag, som udfører den grønne omstilling i praksis.

Samarbejdet skal blandt andet sikre, at landets unge og andre uddannelsessøgende får øjnene endnu mere op for de spændende og vigtige ’grønne uddannelser’. Projektet skal desuden give skolelærere, uddannelsesvejledere mv. overblik over mulighederne i fagene – og hjælpe dem til konkret at kunne forklare, hvorfor fagene er vigtige for den grønne omstilling.

I dette projekt med Industriens Fond fokuseres særligt på de erhvervsuddannelser, der retter sig mod industrien, men projektet fungerer også som pilotprojekt for tilsvarende kampagner om andre ’grønne fag’.

“Der er nogle steder en opfattelse af, at den grønne omstilling ligefrem betyder nedlæggelse af faglærte jobs. Men faktuelt er faglært arbejdskraft en forudsætning for den grønne omstilling – ikke mindst i industriens fag. Der findes en lang række erhvervsuddannelser, som åbner op for, at man kan spille en meningsfyldt hovedrolle i den grønne omstilling. Det er dét budskab, projektet i samarbejde med Industriens Fond skal bringe ud i landet”, siger Poul Nyrup Rasmussen, der er formand for EuroSkills2025.

Læs resten af nyheden her:

https://euroskills2025.com/euroskills-2025/tre-millioner-fra-industriens-fond-til-euroskills2025/

Fakta om EuroSkills2025

EuroSkills2025 foregår fra 10. til 14. september 2025 i MCH Messecenter Herning og forventes at tiltrække op mod 100.000 gæster.

Det er første gang Danmark er vært ved et EuroSkills-mesterskab.

www.euroskills2025.com

×