Regeringen: Svendebrev skal give direkte adgang til universiteterne

 

Tiltaget skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, fordi håndværk og andre erhvervsuddannelser stadig fravælges i stor stil, da de unge mener, at mulighederne for videreuddannelse i dag er for ringe.

FINANS og Aarhus Haandværkerforening
Foto: Geralt / Pixabay.com
15. august 2023

En ”motorvej” for faglærte ind på de videregående uddannelser. Sådan beskriver Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), der selv er uddannet murer, regeringens nye planer om at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse i fremtiden.

Det skriver FINANS i et nyt interview med ministeren.

”Man skal ikke risikere at lukke døre for sig selv, hvis man vælger en erhvervsuddannelse fremfor gymnasiet. I dag kan en student med fransk på A-niveau komme direkte på maskinmesterskole, mens en smed skal tage supplerende kurser,” siger Mattias Tesfaye.

Med den kommende finanslov lover ministeren også at gøre alvor af løftet fra den seneste valgkamp om at styrke erhvervsskolerne med 500 millioner kroner årligt.

Kasper Palm, der er forbundssekretær i Dansk Metal, er meget positiv overfor initiativet:

”Signalværdien i at sige, at vi reserverer nogle pladser til folk med en erhvervsuddannelse, er meget vigtig. Det viser de unge, at erhvervsuddannelserne ikke er lukket vej.”

Læs hele artiklen HER hvor du også kan se hvad Danske Universiteter, der er sammenslutningen af rektorer i Danmark, mener om sagen.

×