SMV: Konkret karakter-krav for adgang til gymnasier

Skærpet karakterkrav vil gavne gymnasierne, mener SMVdanmarks chefkonsulent Kasper Munk Rasmussen.

Fra Avisen Danmark, SMVdanmark og Aarhus Haandværkerforening
23. oktober 2023

For at komme direkte fra folkeskolen og ind på gymnasiet skal man i dag have et karaktergennemsnit på to. Og har man under fem skal der yderligere en personlig samtale samt en optagelsesprøve til for at få adgang til de gymnasiale uddannelser, der stadig sætter rekord i antallet af indmeldte studerende i disse år. Står det til erhvervsorganisationen SMVdanmark skal dette gennemsnit imidlertid bankes helt op på syv, både for gymnasiernes og elevernes egen skyld.

Det fortæller chefkonsulent Kasper Munk Rasmussen i et nyt interview med Avisen Danmark som du kan læse her.

”Vi har i dag meget lempelige vilkår, så man kan sige, det er stort set alle, der kan komme på gymnasiet i dag. Der tror jeg, at vi er nødt til at se på, om det er den rigtige balance… Der er nogle elever i dag, som egentlig ikke burde være på gymnasiet. Så det ville også være en fordel for gymnasiet, hvis de fik en målgruppe, som var mere uddannelsesparat til en boglig uddannelse.

Organisationen Danske Elever har spillet ud med et optagelseskrav med et karaktergennemsnit fra folkeskolen på fem. Rektor på Mulernes Legatskole i Odense Morten Banke er afvisende overfor forslaget:

”Jeg synes helt grundlæggende, at det er ærgerligt, hvis man så tidligt lukker nogle døre permanent for nogle unge mennesker. Jeg synes, det vil være et brud med det, vi har gjort gennem mange, mange år i Danmark. Når vi så ovenikøbet ved, at det rammer nogle områder og nogle typer unge anderledes hårdt end andre. Det synes jeg simpelthen er trist, hvis det er den vej, vi går,” siger Morten Lindegaard Banke til Avisen Danmark.

Læs hele artiklen HER 

×